Zolang ik me kan herinneren zie en voel ik dingen die anderen niet konden waarnemen. Sinds mijn pubertijd ben ik al getriggerd door energieën, het onverklaarbare en spiritualiteit. Spelenderwijs ben ik hiermee gaan experimenteren en ontdekken. Hierdoor heb ik o.a. geleerd om mezelf en anderen te helen, met als doel verbinden en anderen in hun kracht te zetten.

 

Mijn eigen leven is, net zoals dat voor iedereen geldt, ook niet zonder slag of stoot gegaan waardoor ik ook goed weet hoe het is om niet altijd in je kracht te staan. We krijgen allemaal dingen op ons bordje, wie je ook bent. Ik ben van mening dat alle ervaringen er zijn om de beste versie van jezelf te worden.

 

 

 

 

Als je nieuwsgierig bent geraakt naar wie ik ben, nodig ik je van harte uit om mijn onderstaande blogs te lezen. Ik wens je veel leesplezier!

 

 --- Mijn eerste blog ---

 

Wat leuk dat jij mijn allereerste blog leest! Ik kan je meteen vertellen dat ik dit best wel spannend vind, omdat ik mijzelf nooit als een schrijver heb gezien. Mijn kwaliteit zit voornamelijk in praten. Ik ga dit proberen om te zetten naar een mooi verhaal waardoor ik jou, ook als je me niet ontmoet, toch hoop te inspireren.

 

Het is je misschien niet ontgaan dat ik een grote stap heb genomen op het gebied van werk. Ik heb mijn baan opgezegd en ben al twee maanden voor mezelf begonnen!!!

Mijn idee voor het schrijven van een blog is in deze periode ook geboren. Ik ben me ervan bewust dat ik in mijn ‘socials’ of op foto’s heel krachtig over kan komen maar in werkelijkheid heb ik ook een gevoelige, kwetsbare kant met onzekerheden. Net als jij. Deze kant van mezelf kan je niet meteen zien maar misschien wel voelen als je me persoonlijk kent. Waarom ik het belangrijk vind om meer van deze gevoelige kant van mezelf te delen, is omdat ik mij ervan bewust ben dat ik ook kwetsbaarheid vraag van de vrouwen die ik mag begeleiden. Ik vind het zelf belangrijk dat jij mij beter kan leren kennen, waardoor mogelijk de drempel lager word om een afspraak met mij te maken. Jij en ik zijn namelijk heel verschillend, en toch hetzelfde.

 

Klaar voor de start is af!

 

De afgelopen vijftien jaar heb ik met veel liefde en plezier binnen de jeugd- hulpverlening gewerkt in verschillende rollen. Tussen deze rollen door was mijn persoonlijke ontwikkeling altijd in volle gang en ik heb dan ook mooie verre reizen gemaakt en veel van de wereld gezien. Tien jaar geleden voelde ik al dat ik meisjes en vrouwen wilde helpen om volledig vrij en zichzelf te zijn. Vrijheid in keuzes, mogelijkheden en het ontdekken van je volle potentie. Doordat ik nu mijn eigen leven onderneem heb ik nog meer ruimte om meer reizen te maken. Zowel in mijzelf, als over de wereld. Hierdoor heb ik veel levenservaring opgedaan waardoor ik als therapeut goed tot mijn recht kom. Omdat ik voor mijn gevoel alle vraagstukken of blokkades kan behandelen.

 

Waarom voel ik intuïtief dat ik dit wil?

 

In mijn leven heb ik zelf een persoon gemist die er voor mij was en die mij ondersteunde in mijn eigen stukken op de manier die ik nodig had. Ik heb mijzelf erg aangepast aan mijn omgeving en mezelf kleiner gehouden dan ik werkelijk ben. Ik was zelf hoog sensitief (horen, zien, voelen en ruiken op een paranormaal niveau) en groeide op tussen mensen die minder gevoelig waren. Daardoor voelde het voor mij onveilig om me te uiten en had ik het gevoel dat ik mijzelf niet kon zijn. Ik hoopte altijd dat er iemand in mijn leven zou komen, waarbij ik open zou kunnen gaan, waarbij ik herkenning zou voelen en daarop zou resoneren. Ik weet als geen ander hoe het is om het gevoel te hebben dat je er alleen voor staat en het ook alleen moet gaan doen. Ik had iemand nodig die kon afstemmen op mijn basisbehoefte, namelijk ‘gezien worden’. Omdat ik het heerlijk vind om met de vrouwelijke energie te werken is dit ook mijn doelgroep. Ik kan mij inleven in vrouwen en voel ze goed aan. De laag die daar onder zit is voor mij dat alles waarop je de ander heelt, ook een positieve uitwerking heeft op jezelf. Want alles is in verbinding met elkaar. Alle energie is uiteindelijk één. En ik noem dat regelmatig ‘licht en liefde’.

 

Vrouwen die op mij resoneren kan ik helpen om deze energie weer volledig te laten stromen. Daar ben ik van overtuigd. Ik denk dat ik kan zeggen dat ik veel facetten van het leven heb meegemaakt, zowel zakelijk als privé. Hierdoor kan ik mij goed inleven en aansluiten op stukken waar jij mogelijk in vastloopt. We hebben allemaal dezelfde basisbehoeften die gaan over liefde ontvangen en gezien worden. Ik ben dankbaar dat ik dit werk mag doen. Ik wil iedere vrouw laten stralen in haar vrouwelijkheid.

 

Positieve intentie voor mezelf: Ik ben overtuigd dat wat ik neerzet gaat lukken, ik ben niet (meer) bang om te falen.‘

 

--- Mijn tweede blog ---

 

Maar Susanne, wat doe jij nu precies?’ Nou, dat kan ik je heel makkelijk vertellen;  

 

Ik ben een Healer!


Je mag weten dat ik dit een lange tijd best lastig vond om te zeggen. Mijn angst was namelijk dat mensen mij raar of gek vonden, een angst voor afwijzing. In de basis wil iedereen geaccepteerd en geliefd worden, dus ook ik. Door deze angst heb ik een lange tijd als een kameleon geleefd. Ik heb mij regelmatig aangepast, totdat er een omslag kwam:  zo’n vijf jaar geleden besloot ik dat het genoeg was, ik weet niet meer goed wat nu precies de omslag was, maar het was wel een groot proces met veel groeipijn. Ik was het zat om mij aan te passen en ik wilde geen dingen meer doen waar ik niet achter stond. Ik was er klaar mee. Mijn ware kleuren mocht ik laten zien en vond dat dit deel van mij er helemaal mocht zijn. ‘Don’t dim to fit in!'


Vanaf nu noem ik mijzelf vol trots een Healer.  ' Tadaa, ik ben een Healer! '


Voor mij is een healer iemand die o.a. energieën kan aanvoelen en dingen doorkrijgt over de persoon, die er op dat moment voor open staat. Wees niet bang: Ik lees je pas als jij hier om vraagt! 


Alles bestaat uit energie. Alles om ons heen heeft ook zijn eigen energie, zoals mensen maar ook ruimtes. Deze energieën kan ik aanvoelen en mee werken. Ze noemen deze energieën ook wel energetische krachten. Wanneer een klant bij mij in de praktijk komt, voel ik meteen aan zijn of haar energie waarbij ik deze persoon kan helpen. Iemand kan bijvoorbeeld verdrietig zijn en mij nodig hebben om dit verdriet los te laten en te helen.

 

Een healer ben ik altijd geweest, maar undercover. Ik heb hiervoor lang gewerkt in functies die mij van nature makkelijk afgingen, maar mijn èchte passies was spaarzaam in mijn carrière. In deze tijd heb ik mij veel aangepast en dacht dat op momenten dat ik mij niet goed voelde, rust de oplossing was of lange reizen maken, etc. Dit heeft mij echter onvoldoende geholpen (achteraf gezien), het stroomde onvoldoende. Ik kwam erachter dat het sleutelwoord ‘ transformatie ’ is. Door dingen in mijn leven te veranderen, mijn mindset, mijn rol in onze samenleving, mijn talenten te erkennen en te vergroten, mijn overtuigingen te onderzoeken, naar mijn hartenwensen te luisteren en mezelf èchte te zijn, werd ik pas echt gelukkig.


Zelf weet ik hoe lastig het kan zijn om helemaal jezelf te zijn, maar ik weet ook hoeveel het je kan opleveren als je het wel doet. Ik voel daarom sterk dat ik andere mensen o.a. bij dit soort processen wil ondersteunen. Ik word gelukkig van het laten zien van mijn ware kleuren en hoop mensen dit geluk ook te laten ervaren.  Let Your Light Shine!!! I do the same  (♥)

 

Liefs,

Susanne

 

 

 

Naast de HBO opleiding Maatschappelijk Werk & Dienstverlening en de opleiding HBO Holistisch Therapeut  heb ik (en volg ik nog steeds) allerlei cursussen en trainingen gevolgd. De meer dan 15 jaar ervaring in complexe settings binnen de jeugdzorg, aangevuld met mijn eigen levenservaringen hebben mij gevormd tot een geaarde, no-nonsense en deskundig therapeut.

 

Ik beschouw mijzelf als laagdrempelig en toegankelijk. Voor mij is geen vraag te gek. Ik zie mezelf als iemand die veel kennis heeft opgedaan van het leven en daardoor in het bezit is van veel levenswijsheid. En daardoor kan ik gemakkelijk invoelen op andere mensen en mensen helpen. Ik zie jou als geheel en niet als een patiënt. Ik wil jou helpen om dingen te begrijpen, te zien en te voelen, en samen kijken we naar een oplossing. Waarbij jij wel de regisseur blijft van jouw proces, want zo kom jij in je eigen kracht!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Holistisch therapeut

©2017 Susanne Quartel | Praktijk Susanne, Heemskerkstraat 42 6828 ZG Arnhem |  Algemene Voorwaarden

Praktijk Susanne, advies, coaching en therapie
Holistisch therapeut