Blogs

 

Als je nieuwsgierig bent geraakt naar wie ik ben, nodig ik je van harte uit om mijn onderstaande blogs te lezen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Ter info ( maandag 14 januari 2019 ) : Lieve lezer, een nieuwe website is in proces. Waardoor ik nu geen nieuwe blogs hier onder plaats. Alle nieuwe blogs staat op mijn Facebook page en op mijn Instagram. Veel leesplezier!

 

 --- Mijn eerste blog ---

 

Wat leuk dat jij mijn allereerste blog leest! Ik kan je meteen vertellen dat ik dit best wel spannend vind, omdat ik mijzelf nooit als een schrijver heb gezien. Mijn kwaliteit zit voornamelijk in praten. Ik ga dit proberen om te zetten naar een mooi verhaal waardoor ik jou, ook als je me niet ontmoet, toch hoop te inspireren. Het is je misschien niet ontgaan dat ik een grote stap heb genomen op het gebied van werk. Ik heb mijn baan opgezegd en ben al twee maanden voor mezelf begonnen!!!

 

Mijn idee voor het schrijven van een blog is in deze periode ook geboren. Ik ben me ervan bewust dat ik in mijn ‘socials’ of op foto’s heel krachtig over kan komen maar in werkelijkheid heb ik ook een gevoelige, kwetsbare kant met onzekerheden. Net als jij. Deze kant van mezelf kan je niet meteen zien maar misschien wel voelen als je me persoonlijk kent. Waarom ik het belangrijk vind om meer van deze gevoelige kant van mezelf te delen, is omdat ik mij ervan bewust ben dat ik ook kwetsbaarheid vraag van de vrouwen die ik mag begeleiden. Ik vind het zelf belangrijk dat jij mij beter kan leren kennen, waardoor mogelijk de drempel lager word om een afspraak met mij te maken. Jij en ik zijn namelijk heel verschillend, en toch hetzelfde.

 

Klaar voor de start is af!

De afgelopen vijftien jaar heb ik met veel liefde en plezier binnen de jeugd- hulpverlening gewerkt in verschillende rollen. Tussen deze rollen door was mijn persoonlijke ontwikkeling altijd in volle gang en ik heb dan ook mooie verre reizen gemaakt en veel van de wereld gezien. Tien jaar geleden voelde ik al dat ik meisjes en vrouwen wilde helpen om volledig vrij en zichzelf te zijn. Vrijheid in keuzes, mogelijkheden en het ontdekken van je volle potentie. Doordat ik nu mijn eigen leven onderneem heb ik nog meer ruimte om meer reizen te maken. Zowel in mijzelf, als over de wereld. Hierdoor heb ik veel levenservaring opgedaan waardoor ik als therapeut goed tot mijn recht kom. Omdat ik voor mijn gevoel alle vraagstukken of blokkades kan behandelen.

 

Waarom voel ik intuïtief dat ik dit wil?

In mijn leven heb ik zelf een persoon gemist die er voor mij was en die mij ondersteunde in mijn eigen stukken op de manier die ik nodig had. Ik heb mijzelf erg aangepast aan mijn omgeving en mezelf kleiner gehouden dan ik werkelijk ben. Ik was zelf hoog sensitief (horen, zien, voelen en ruiken op een paranormaal niveau) en groeide op tussen mensen die minder gevoelig waren. Daardoor voelde het voor mij onveilig om me te uiten en had ik het gevoel dat ik mijzelf niet kon zijn. Ik hoopte altijd dat er iemand in mijn leven zou komen, waarbij ik open zou kunnen gaan, waarbij ik herkenning zou voelen en daarop zou resoneren. Ik weet als geen ander hoe het is om het gevoel te hebben dat je er alleen voor staat en het ook alleen moet gaan doen. Ik had iemand nodig die kon afstemmen op mijn basisbehoefte, namelijk ‘gezien worden’. Omdat ik het heerlijk vind om met de vrouwelijke energie te werken is dit ook mijn doelgroep. Ik kan mij inleven in vrouwen en voel ze goed aan. De laag die daar onder zit is voor mij dat alles waarop je de ander heelt, ook een positieve uitwerking heeft op jezelf. Want alles is in verbinding met elkaar. Alle energie is uiteindelijk één. En ik noem dat regelmatig ‘licht en liefde’.

 

Vrouwen die op mij resoneren kan ik helpen om deze energie weer volledig te laten stromen. Daar ben ik van overtuigd. Ik denk dat ik kan zeggen dat ik veel facetten van het leven heb meegemaakt, zowel zakelijk als privé. Hierdoor kan ik mij goed inleven en aansluiten op stukken waar jij mogelijk in vastloopt. We hebben allemaal dezelfde basisbehoeften die gaan over liefde ontvangen en gezien worden. Ik ben dankbaar dat ik dit werk mag doen. Ik wil iedere vrouw laten stralen in haar vrouwelijkheid.

 

Positieve intentie voor mezelf: Ik ben overtuigd dat wat ik neerzet gaat lukken, ik ben niet (meer) bang om te falen!

 

--- Mijn tweede blog ---

 

Maar Susanne, wat doe jij nu precies?’ Nou, dat kan ik je heel makkelijk vertellen; Ik ben een Healer!


Je mag weten dat ik dit een lange tijd best lastig vond om te zeggen. Mijn angst was namelijk dat mensen mij raar of gek vonden, een angst voor afwijzing. In de basis wil iedereen geaccepteerd en geliefd worden, dus ook ik. Door deze angst heb ik een lange tijd als een kameleon geleefd. Ik heb mij regelmatig aangepast, totdat er een omslag kwam:  zo’n vijf jaar geleden besloot ik dat het genoeg was, ik weet niet meer goed wat nu precies de omslag was, maar het was wel een groot proces met veel groeipijn. Ik was het zat om mij aan te passen en ik wilde geen dingen meer doen waar ik niet achter stond. Ik was er klaar mee. Mijn ware kleuren mocht ik laten zien en vond dat dit deel van mij er helemaal mocht zijn. ‘Don’t dim to fit in!'


Vanaf nu noem ik mijzelf vol trots een Healer.  ' Tadaa, ik ben een Healer! '


Voor mij is een healer iemand die o.a. energieën kan aanvoelen en dingen doorkrijgt over de persoon, die er op dat moment voor open staat. Wees niet bang: Ik lees je pas als jij hier om vraagt!


Alles bestaat uit energie. Alles om ons heen heeft ook zijn eigen energie, zoals mensen maar ook ruimtes. Deze energieën kan ik aanvoelen en mee werken. Ze noemen deze energieën ook wel energetische krachten. Wanneer een klant bij mij in de praktijk komt, voel ik meteen aan zijn of haar energie waarbij ik deze persoon kan helpen. Iemand kan bijvoorbeeld verdrietig zijn en mij nodig hebben om dit verdriet los te laten en te helen.

Een healer ben ik altijd geweest, maar undercover. Ik heb hiervoor lang gewerkt in functies die mij van nature makkelijk afgingen, maar mijn èchte passies was spaarzaam in mijn carrière. In deze tijd heb ik mij veel aangepast en dacht dat op momenten dat ik mij niet goed voelde, rust de oplossing was of lange reizen maken, etc. Dit heeft mij echter onvoldoende geholpen (achteraf gezien), het stroomde onvoldoende. Ik kwam erachter dat het sleutelwoord ‘ transformatie ’ is. Door dingen in mijn leven te veranderen, mijn mindset, mijn rol in onze samenleving, mijn talenten te erkennen en te vergroten, mijn overtuigingen te onderzoeken, naar mijn hartenwensen te luisteren en mezelf èchte te zijn, werd ik pas echt gelukkig.


Zelf weet ik hoe lastig het kan zijn om helemaal jezelf te zijn, maar ik weet ook hoeveel het je kan opleveren als je het wel doet. Ik voel daarom sterk dat ik andere mensen o.a. bij dit soort processen wil ondersteunen. Ik word gelukkig van het laten zien van mijn ware kleuren en hoop mensen dit geluk ook te laten ervaren.

 

Let Your Light Shine!!! I do the same  (♥)

 

 

--- Kunst van het vrouw zijn --- (gepost op 26 augustus 2018)

 

Regelmatig vragen mensen aan mij of ik altijd zo positief ben en of ik nooit ergens last van heb? Ze geven mij terug dat ik er altijd goed uit zie, vrolijk en positief overkom.

 

Nou, ik kan je vertellen: natuurlijk is dat niet altijd zo. Ook ik heb mijn minder fijne momenten, oftewel k*dagen. In de basis zorg ik goed voor mijzelf. En ik ben hier ook consequent mee bezig. Ik sport regelmatig en eet zoveel mogelijk biologisch en gezond. Ook heb ik veel baat bij de 3 Rs: Rust, Regelmaat en Reinheid.

 

Wat voor mij essentieel is, is dat ik vriendelijk en compassievol ben voor mezelf. Ik stel mezelf heel vaak de vraag: wat kan ik voor mezelf doen en wat heb ik nu nodig?

 

Juist op dagen dat ik me minder goed voel, heb ik dit extra hard nodig. En die dagen vinden standaard een dikke week per maand plaats. Ik heb namelijk enorme last van PMS & menstruatieklachten. Je kunt hierbij denken aan pijn vergelijkbaar met weeën, mij emotioneel instabiel voelen en het nemen van behoorlijk zware medicatie op recept van de huisarts (terwijl ik eigenlijk niet voor medicatie ben).

 

Ik heb hier al last van sinds mijn pubertijd. En nog steeds is het altijd een enorme worsteling om hier doorheen te komen. Toen ik nog voor een baas werkte, was het nog lastiger dan nu ik zelfstandig ondernemer ben. Ik durfde mij niet maandelijks ziek te melden om aan te geven dat ik ongesteld was en daarom niet kon werken. Ik wilde sterk overkomen en laten zien dat ik stevig in mijn schoenen stond, omdat de functie zeer intens en heftig kon zijn. Maar wanneer ik echt met weeën-achtige klachten thuis om de grond lag, moest ik mij toch ziekmelden. Daarbij gaf ik altijd een andere reden op, bijvoorbeeld dat ik de griep had. Ik heb nooit griep en daarom voelde het nooit echt zuiver.

 

Op dit moment zit ik in mijn periode en realiseer ik mij dat ik ontzettend blij ben dat ik ondernemer ben. Nu kan ik namelijk mijn eigen agenda beheren. Dat geeft veel vrijheid en ruimte om de klachten op te vangen. In deze periode doe ik altijd een paar stappen terug en kan ik niet veel doen.

 

Ik ben een fanatiek sporter, maar in die week kan ik niet sporten door de pijn maar ook omdat ik veel minder krachtig ben (pumples kan ik echt op mijn buik schrijven). Ik oog ook echt 20 weken zwanger en voel me opgeblazen als een dikke walrus. De pijn is voelbaar in mijn onderbuik, lage rug en bekkengebied. Daarnaast ben ik onwijs vermoeid, heb ik bizarre cravings in zoetigheid (met name chocolade), ben ik veel onhandiger, heb ik de concentratie van een goudvis en ervaar ik een nesteldrang (opruim-, schoonmaakdrang).

 

Kortom: dan ben ik echt, zoals veel mensen denken, niet altijd vrolijk, blij en vol energie. Ik heb zelfs afgelopen weekend een gaaf concert van Justin Timberlake hierom moeten afzeggen. Nou ik kan je vertellen… daar word ik echt niet blij van.

 

In het verleden heb ik van alles ingezet om de klachten te ondersteunen. Denk hierbij aan allerlei natuurlijke middelen, massages, acupunctuur en van alles wat er tussenin zit. Ik heb natuurlijk ook vanuit de holistische benadering mijn eigen onderzoek gedaan en gekeken waar de klachten vandaan zouden kunnen komen, wat ze me willen vertellen en wat er gezien en geheeld mag worden.

 

In de afgelopen jaren zijn de pijn en de ongemakken wel iets verminderd. Vroeger viel ik wel eens flauw en dat heb ik nu niet meer. Ik kan nu ook beter mijn emoties reguleren. Nu ken ik mezelf beter en kan ik veel beter voor mezelf zorgen en betere keuzes maken. Ik weet nu bijvoorbeeld dat ik geen grote keuzes of beslissingen in deze periode moet maken. Elke maand is ook weer anders en de zomers voelen vaak weer anders dan de winters.

 

Ik weet dat dit niet alleen voor mij een probleem is, maar voor heel veel vrouwen. Eigenlijk wil ik al langer een stuk schrijven over het vrouw-zijn en de ongemakken en de taboes over ongesteldheid en mijn eigen PMS. Maar op de één of andere manier zat er bij mijzelf ook nog een taboe op dit onderwerp. Ik wil dit taboe voor mezelf doorbreken door het schrijven van deze blog. En ik hoop onder andere dat deze blog vrouwen inspireert om dit taboe ook te doorbreken.                                                                                                                                                                                                                    ---  Kunst van het vrouw zijn: 2  ---

 

Ik merkte tijdens het schrijven van mijn vorige blog dat dit onderwerp überhaupt veel bij mij losmaakt. De taboes en hoe er in verschillende culturen wordt omgegaan met menstruerende vrouwen, vind ik mega interessant.

 

De taboes zijn namelijk niet alleen van mij, maar van mijn moeder, haar moeder en van vrouwen in het algemeen. Ik ben half Surinaams. En in de Surinaamse cultuur is menstrueren een onrein/vies iets. Het is zelfs zo dat wanneer je ongesteld bent, je niet mag koken omdat het eten dan ook onrein zou zijn en de eters klachten kunnen krijgen. En in sommige stammen worden vrouwen nog steeds in een gezamenlijke hut gestopt totdat ze klaar zijn met menstrueren. Kan je je voorstellen: Een hutje voor menstruerende vrouwen… vreselijk!

 

En als ik ‘menstruatie’ opzoek in het woordenboek komt het volgende naar voren: beroerd, flauw en slap, gederangeerd, geïndisponeerd, in lichte graad ziek en lichamelijk niet in orde. Zoals je kunt lezen, is menstruatie niet niks. Ik ben verbaasd hoe weinig rekening er gehouden wordt met het vrouw-zijn en hoe weinig serieus het genomen wordt. Er zit een lading op het ongesteld zijn. Alleen het woord zelf al: on-gesteld. Wie heeft dit woord bedacht?

 

Als ik een wens zou mogen doen op dit thema zou ik wensen voor meer openheid, schaamteloosheid en zou ik willen dat mensen het niet meer zien als een taboe. Waarom is dit nog steeds een ding voor ons, voor mij en voor onze samenleving? Waarom verstoppen wij nog steeds stiekem onze tampons, maandverband en cups als we naar een openbare toilet gaan? Waarom zeggen we niet in gezelschap dat we ongesteld zijn? Schaamte? Mmm… interessant om hier over na te denken.

 

Oké, terug naar het onderwerp: In het kader van mijn menstruatieproblemen en mijn nieuwsgierigheid heb ik recent de workshop: The Rite of the Womb, oftewel reis van de baarmoeder gedaan. Moet hierbij zeggen dat ik deze ceremonie al lang mee wilde maken, maar dan in Peru. Toch werd ik werd ongeduldig en zag de workshop deze periode meerdere keren voorbij komen. En toen dacht ik: ‘Nu ga ik hem doen!’ Ik hou van het Sjamanisme en heb al vele rituelen en ceremonies mee mogen maken.

Maar wat is dat nu precies, de reis van de baarmoeder? De ‘Rite of the Womb’ is een mooi helend Sjamaans ritueel voor en door vrouwen. De essentie is dat vrouwen weer in hun vrouwelijke kracht mogen staan. Vrouwen mogen henzelf her-inneren wie ze werkelijk zijn; krachtig, zacht, liefdevol en gevuld met wijsheid. Het is een liefdevol ritueel, een blessing voor jezelf en elkaar.


De Vrouwenspirit van de Jungle herinnert ons aan een eenvoudige en essentiële waarheid: “De Baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren. De Baarmoeder is een plek van creatie en om geboorte te geven aan het leven.”

 

De vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkent, onderdrukt en misbruikt. Als vrouw draag je bewust of onbewust de pijn en het verdriet van je moeder en grootmoeder(s) of verwondingen uit een verleden. Of je hebt een trauma opgelopen in dit leven, waardoor je vrouwelijke kracht voor een groot deel verloren is gegaan.

 

Het ritueel heelt je en laat je herboren worden in schoonheid, kracht en waardigheid van het vrouw zijn. Zelf vond ik het een waardevolle ceremonie, waarbij ik oude stukken van mezelf op een hele mooie en liefdevolle manier heb kunnen loslaten. Zelf mag ik dit ritueel nu ook doorgeven doordat ik een inwijding heb mogen ontvangen. En dit zal ik met alle liefde doen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Relaties (gepost op 21 september 2018)                                                                                                                                                                                                                                                                                             Het verlangen is er altijd, maar niet altijd bewust aanwezig. De mensen die mij kennen weten dat ik al een tijd single ben en eigenlijk nooit ‘echt’ een volwaardige langdurige liefdesrelatie heb gehad. Story of my life! En vaak vind ik dit wel oké. Maar ik heb ook momenten van diepe verlangens, wanhoop, stress, verdriet en onbetrouwbare gedachtes. De onbetrouwbare gedachten die omhoog kunnen poppen zijn: ‘komt hij nog wel? Sta ik er wel “echt” voor open? Moet ik niet nog meer mijn best doen? Heb ik niet te veel eisen? Kunnen wij elkaar wel vinden op deze aarde als een spelt in een hooiberg? What is wrong with me?!’ Deze gedachten zijn ZÓ niet bevorderlijk voor mijn positieve flow. Gelukkig weet ik dat ik niet mijn gedachten ben, maar ze heb. Maar fijn zijn ze niet!                                                                                                                                                                                      Daarnaast gaat het leven van anderen ook gewoon door… Recent is een vriendin weer verliefd  geworden en een andere vriendin gaat samenwonen voor de eerste keer in haar leven. Terwijl zij altijd mijn bondgenoot was in het single zijn. En, ja, dit is confronterend pijnlijk. Natuurlijk in de basis gun ik oprecht iedereen de ware liefde, maar dit GUN ik mijzelf ook!                                                                                                                                                                                                                                    Sinds mijn 17e ervaar ik al een verlangen in mij, om mij ‘echt’ te verbinden met een man die oprecht bij mij past. Maar omdat ik zo gevoelig ben en ik een sterk helderweten heb. Voel ik direct wanneer het de bedoeling is en wanneer niet. Dit proces was heel pijnlijk, vooral in deze fase van mij leven. Wanneer iedereen verliefd aan het worden is, al verliefd is of is geweest…                                                                                                                                                                                                                        Terug naar het NU, ik snap nu ook waarom mijn leven zo is gelopen zoals het nu is. Ik moest andere stukken aanraken, healen, voelen en ontwikkelen. Nu voel ik oprechte vertrouwen ♡ en kan ik het verlangen in overgave loslaten, hoe verdrietig dit soms voor mij is. Nu weet ik tenslotte precies wat ik nodig heb. En, ja perfectie bestaat niet, maar wel een perfect voor mij… Ik ga niet voor minder of voor de verkeerde redenen, wetende dat hij het niet is. Vroeger kon ik mijzelf wel verleiden om het toch aan te gaan met verschillende (foutieve) overtuigingen. Het is toch gezellig en leuk? Misschien komen de gevoelens wel? Heb ik in ieder geval intimiteit, etc. We weten allemaal dat dit niet zo werkt.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Als het de ware is, voel je het wel! Ik weet dat dit niet alleen een proces voor mij is maar voor heel veel mensen… We weten dat er veel mensen samen zijn maar op een diepere laag weten dat dit niet de bedoeling is. Hier zit geen oordeel op. Een Innerlijk Weten noem ik dit. Dit Innerlijk Weten kan zorgen dat je gezonde keuzes kan maken vanuit gezonde stukken. Gelukkig hebben wij mensen altijd een eigen keuze. En mogen wij ons leven inrichten zoals wij dit willen en met wie.                                                                                                                                                                                                                  Dit geldt niet alleen voor liefdesrelaties, maar voor alle relaties zoals bijvoorbeeld vriendschappen. Voor mij zijn vriendschappen belangrijk en ik vind het van belang, net zoals mijn liefdesrelatie, dat de verbindingen goed voelen. En dat het wederkerig (positief) stroomt. Als je merkt dat het minder goed connect of dat je je onvoldoende gesteund voelt, gehoord voelt, niet meer dezelfde dingen deelt in de relatie. Of complexer nog, niet meer oprecht (zuiver) voelt. Kan je twee dingen doen. Je onderbuik gevoel negeren, oftewel je kop in het zand steken, of onderzoeken wat er gebeurt in de relatie.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    De onderzoeksvragen die je aan jezelf kunt stellen zijn: Wat voelt niet goed? Wat zegt dit over mij? Wat hou mij nog in de relatie? Wat haal ik uit de relatie? Wat heb ik nodig? Is dit reëel en vanuit het gezonde stuk?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Goede keuzes maken kan soms lastig zijn. Als je een keuze maakt kies je voor iets en niet voor het andere. Er zit altijd een component van loslaten, vertrouwen en overgave in. En dat wat je kiest vanuit het gezonde stuk is altijd goed!                                                                                                                                                                                                                                                                                                In mijn leven heb ik vrij recent een vriendschap onderzocht en mijn  keuze gemaakt. De vriendschap voelde voor mij al een tijd niet goed. Wij hadden verschillende behoeftes. En ik liep vast, ik kon niet helemaal mijzelf zijn en de dingen delen wat ik graag wilde delen. Met als gevolg buikpijn en keuzestress.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Mijn innerlijk weten wist het al, maar mijn gedachtes probeerde mij te manipuleren om het toch in stand te houden. Het voelde voor mij niet goed om te doen alsof. Uiteindelijk heeft het ervoor gezorgd dat ik mijn keuze moest maken, ik wilde mijzelf niet meer klein houden of recht buigen wat krom was. Het was niet meer oprecht, ik voelde mij niet gezien en gehoord. Er waren constant situaties waar ik mij niet meer in kon vinden. Dit besproken en de keuze gemaakt. Dit is ook een vorm van liefde, liefde voor mijzelf maar ook voor de ander. Hoe verdrietig het ook was.                                                                                                                                                                                                        Ik voel wanneer relaties niet oprecht zijn, ik voel wanneer er iets niet klopt. Ik kan het niet goed uitleggen, maar het is altijd glashelder. Dit heeft zijn voordelen maar ook zeker zijn nadelen, ik heb veel in de gaten waardoor ik vaak geconfronteerd wordt met verbindingen, gesprekken, situaties, voorgevoelens. Dit maakte mij vroeger onzeker omdat ik het op mijzelf projecteerde. Nu vertrouw ik 100% mijn intuïtie en kan ik beter vanuit groter perspectief alles zien.Ik probeer zoveel mogelijk niet vanuit mijn persoonlijkheid te reageren maar vanuit groter perspectief of allesomvattende. Dit is niet altijd gemakkelijk. Ik probeer altijd te handelen vanuit de beste intenties, voor het hoogste goed. Helaas kan dit niet altijd door iedereen gewaardeerd worden.                                                                                                                                                                                                                                                        Kortom: Als het niet goed voelt doe het niet, wees niet bang, wees er niet angstig voor…! Onderzoek & analyseer je eigen innerlijke wereld,  je angsten en kijk wat er onder zit. Wat is de pijn? Op welke fundering is de relatie opgebouwd? Probeer altijd contact te maken met het gezonde stuk!                                                                                                                                                                                              Het is echt ook echt de uitdaging en de uitnodiging om te onderzoeken wie je hartsvrienden zijn. Van wie krijg je positieve energie, van wie krijg je zelfvertrouwen, van wie krijg je oprechte complimenten en feedback, wie kan je onvoorwaardelijk helpen en je op een hoger plan tillen, …                                                                                                                                                                                      'Set your life on fire. Seek those who fan your flames'  - Rumi                                                                                                                                                                                                                                              Bovenal is de relatie die je met jezelf hebt de Basis. De basis van alle vormen van relaties. Welke relatie heb je met jezelf? Ben je tevreden met deze relatie? Wat heb je nodig om compassievol met jezelf te zijn? Laat je niet leiden door Ego, Angst en oude pijn, slechte raadgevers EVER!                                                                                                                                                                                                        Tot slot. Een vriendschap gaat er niet om wie het langst een deel uit maakt van je leven. Het gaat om degene die je leven binnen komt en zegt : ‘Ik heb je niet nodig, ik vindt je super en ik ben er voor je, onvoorwaardelijk’. Oftewel "A friend who understands your tears is more valuable than someone who only knows your laughter."                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Wees dankbaar dat je mensen in je leven hebt, die allemaal in een andere behoefte voorzien. Laat ze weten waarom je zo blij bent dat ze in je leven zijn. Stuur een kaartje en zeg het tegen ze, bel ze op of stuur een appje. Zo verspreid je Liefde! ♥                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Let’s heal de vrouwelijke energie!  (Gepost op 29 oktober 2018)                                                                                                                                                                                                                                                    Wist jij dat wij nog steeds belast zijn van oude pijnen en beschadigingen uit ons verleden? Ons ego houdt dit onder andere in stand. Ego gedachten zijn vaak gedachten die het tegenovergestelde zijn van liefde en vertrouwen. Het ego redeneert vanuit angst en twijfel. Helaas tot de dag van vandaag laten wij ons bewust of onbewust nog steeds onderdrukken door de maatschappij, geloof structuren, door anderen en door onszelf. Wij zitten vast in de spirituele bergruimte.                                                                                                                                                                                                            Wij zijn eeuwen lang uitgemoord (oorlogen, georganiseerde kruistochten, brandstapels voor ketterij/hekserij).En gemaakt tot slaven. Wij zijn daders en slachtoffers geweest. Zoveel pijn en oude beschadigingen hebben wij opgelopen en vastgezet op onze energetische DNA. Wij stagneren, leven niet voluit en worden ziek. Dit geldt niet alleen voor vrouwen maar ook mannen. Echter wil ik mij graag richten op de vouwen en hun energie. Wij moeten onszelf weer opnieuw leren kennen, dit kost tijd, word je eigen expert en zelfkennis is de sleutel.                                                                                                                                                                                                                                                                        Wie ben jij echt?! Hoe kan je de gepassioneerde, seksuele, krachtige zelf meer voelen en laten zien?  Wat gebeurt er wanneer iedere vrouw kiest voor haar eigen vrijheid? Een wijze en bewuste vrouw, empowered, een vrouw die zichzelf kan healen en anderen in welke vorm dan ook; schrijven, spreken, muziek maken, dansen en/of zingen. Voel wat jou blokkeert. Ik nodig jou uit om te onderzoeken wat jij nodig hebt om in je eigen potentieel te gaan staan.                                                                                                                                                                                                                                      Yes! It’s time, let’s heal! Rise now! Claim the power back! Connect with your own flames! Yes! Ga in je potentieel staan, jouw licht, voel je eigen zelfliefde, voel de liefde. Dit is je ware aard! Mijn waarheid is dat we allen één zijn en dus altijd met elkaar zijn verbonden. Weet dat we meerdere levens hebben geleefd en dat wij hier al waren voordat alles er was. Want waar liefde is, is geen angst.                                                                                                                                                                                        Boekentips over deze onderwerpen zijn: Light is the new black & rise sister rise - Rebecca Campbell.  De verboden vrouw spreekt & bezield leven - Pamela Rose Kribbe. Als je meer over de werking van de Universele Wetten wil weten --> De hele olifant in beeld van Marja de Vries!                                                                                                                                                                                                                       Liefs, Susanne

 

 

©2017 Susanne Quartel | Praktijk Susanne, Heemskerkstraat 42 6828 ZG Arnhem |  Algemene Voorwaarden

Praktijk Susanne, advies, coaching en therapie